«Το Ισραήλ πρέπει να αδράξει την ευκαιρία»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 01:03
«Το Ισραήλ πρέπει να αδράξει την ευκαιρία»
Το Ισραήλ εξετάζει την πρόταση του Κουαρτέτου για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, δήλωσε χθες ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Είμαστε στη διαδικασία της εξέτασης της διακήρυξης του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε., Ο.Η.Ε.), σημείωσε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ.
Το Κουαρτέτο πρότεινε στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας ως τα τέλη του 2012.

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης, Σάεμπ Ερεκάτ, κάλεσε νωρίτερα το Ισραήλ να «αδράξει την ευκαιρία» που του πρόσφερε το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καλώντας παράλληλα την ισραηλινή κυβέρνηση να αναστείλει την ανέγερση νέων εποικισμών.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας βάσει του Οδικού Χάρτη και του διεθνούς Δικαίου αλλά και το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει τις δικές του και να σταματήσει τον εποικισμό στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», τόνισε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 01:03