Το Κίεβο αναπτύσσει σημαντικές επιθετικές δυνάμεις στην επαρχία Ντονμπάς, με αναφορές για προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για ενδεχόμενες στρατιωτικές ενέργειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ακόμη, η Ρωσίδα αξιωματούχος πρόσθεσε πως «δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες, οι πληροφορίες για τις ενεργές προετοιμασίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για πιθανές στρατιωτικές ενέργειες στο Ντονμπάς εμφανίζονται συχνότερα… Στο πλαίσιο της αναταραχής στα Media που προκάλεσε η προσπάθεια του Κιέβου να προσελκύσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας με προκλήσεις στην περιοχή των στενών του Κερτς, τις οποίες εμφανίζει ως ρωσικές επιθετικές ενέργειες, σημαντικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην περιοχή, οι οποίες στη συνέχεια επανατοποθετούνται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος σχολίασε επίσης την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί δικαιολογία έτσι ώστε το Κίεβο να προβεί σε νέες προκλήσεις στην περιοχή. Ανέφερε πως «ο στρατιωτικός νόμος χρησιμεύει για να αποκρύψει την πρόθεση του καθεστώτος του Ποροσένκο να προβεί σε νέα πρόκληση στο Ντονμπάς», προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν αποκλείει ότι το Κίεβο θα μπορούσε να ξεκινήσει νέες προκλήσεις στην περιοχή με τη χρήση τοξικών ουσιών.

Ακόμη, ανέφερε πως η Μόσχα καλεί την αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ να εντείνει τις δραστηριότητες παρατήρησης στο Ντονμπάς και τέλος πως «δεν θα επιβάλλουμε περιοριστικά μέτρα εναντίον Ουκρανών πολιτών που είναι στη Ρωσία ή σχεδιάζουν να την επισκεφθούν».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ύστερα από την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας από τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ως αποτέλεσμα του περιστατικού στο στενό του Κερτς, όταν τρία ουκρανικά πλοία εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Τα πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία αφού δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για εγκατάλειψη των επικίνδυνων ελιγμών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης