Τo Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στη Μόσχα αναβλήθηκε εξαιτίας προβλημάτων υγείας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν είχε οριστεί σαφώς ημερομηνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψη στη Μόσχα που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Νόντα δήλωσε ότι η αναβολή οφείλεται σε προβλήματα υγείας του Πούτιν. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η ακύρωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίστηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Μόσχας, η οποία είχε επικαλεστεί «ένα τραύμα του Πούτιν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ανέβαλε αρκετά από τα ταξίδια και τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πούτιν, που διατηρεί εδώ και χρόνια την εικόνα του ισχυρού και αθλητικού άνδρα, φέρεται να ταλαιπωρείται από την υποτροπή ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη. Ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει στις αρχές Νοεμβρίου ότι ο πρόεδρος φέρει ένα ελαφρύ τραύμα από τα σπορ στα οποία επιδίδεται, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το έργο του. Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ δήλωνε ότι ο Πούτιν δεν έχει «σοβαρά» προβλήματα υγείας.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα», ο Πεσκόφ υπογραμμίζει εκ νέου ότι ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται ως συνήθως. «Το επαναλαμβάνω, εργάζεται όπως πριν και προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις αθλητικές του δραστηριότητες, και για τον λόγο αυτό, καθώς είναι αθλητικός τύπος, μπορεί να πονάει λίγο στην πλάτη, στο χέρι ή στο πόδι, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ικανότητά του να εργαστεί» προσθέτει ο Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε, πάντως, την Τετάρτη την επίσκεψη του Πούτιν στις 3 Δεκεμβρίου στην Τουρκία, η οποία είχε αναβληθεί από τις αρχές Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης