Το μαυσωλείο του πατέρα του επισκέφθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 07:21
Το μαυσωλείο του πατέρα του επισκέφθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, συνοδεία δεκάδων ανώτερων στρατιωτικών, επισκέφθηκε σήμερα το μαυσωλείο, στο οποίο έχουν ενταφιαστεί οι ταριχευμένες σοροί του πατέρα του και του παππού του, περίπου δέκα ημέρες μετά την εκτέλεση του θείου και μέντορά του Κιμ Γιονγκ-Ταέκ.

Ο Κιμ επισκέφθηκε το παλάτι του Ήλιου Κουμσουζάν όπου έχουν ενταφιαστεί ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ και ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ που πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου του 2011 και τον οποίο διαδέχθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο βορειοκορεάτης ηγέτης μπροστά από τα γιγαντιαία αγάλματα των δυο προκατόχων του, συνοδευόμενος από δεκάδες ανώτερους στρατιωτικούς.

Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που συνόδευαν το βορειοκορεάτη ηγέτη ήταν ο Τσόε Ριονγκ-Χάε, διευθυντής του πολιτικού τμήματος του στρατού, στενός συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ-Ουν και ο Γιανγκ Γιονγκ-Ναμ, υπουργός Άμυνας.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται δώδεκα ημέρες μετά την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ, θείου και μέντορα του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος θεωρείτο ο υπ' αριθμόν δυο του καθεστώτος. Ο Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ συνελήφθη, δικάστηκε και εκτελέστηκε σε διάστημα μερικών ημερών, κατηγορούμενος για συνωμοσία κατά του καθεστώτος και για διαφθορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 07:22