Το Ριάντ καταδικάζει "τη βία εναντίον των Παλαιστινίων" αλλά για την αμερικάνικη πρεσβεία... σιγή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 21:36
Το Ριάντ καταδικάζει "τη βία εναντίον των Παλαιστινίων" αλλά για την αμερικάνικη πρεσβεία... σιγή
Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα ισραηλινά πυρά που στοίχισαν τη ζωή σε 52 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα.

"Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει έντονα τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων εναντίον άοπλων Παλαιστίνιων πολιτών που προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SPA ο εκπρόσωπος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τη βία εναντίον των Παλαιστινίων" υπενθυμίζοντας ότι το Ριάντ τάσσεται υπέρ "των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού".

Ο εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Η μεταφορά της πρεσβείας είχε καταδικαστεί από τη σύνοδο των αραβικών χωρών που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου στη Σαουδική Αραβία.

Στο Κατάρ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Λουλούα αλ Χάτερ, καταδίκασε επίσης "τη σφαγή" των Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για "τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει για να σταματήσει "η άγρια σφαγή".

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 21:36