Η επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, έλαβε τέλος, ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το State Department.

«Σ’ αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την έκτασή της, όμως η επίθεση αυτήν τη στιγμή έχει τελειώσει» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ. «Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για 18 τραυματίες. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανέφερε πως στους τραυματίες περιλαμβάνονται τέσσερις αστυνομικοί.

Το State Department ανακοίνωσε πως η επίθεση εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από μια ομάδα ενόπλων, οι οποίοι ανατίναξαν ένα φορτηγό μπροστά από την κύρια είσοδο του προξενείου και άρχισαν ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, διαβεβαίωσε η διεθνής δύναμη του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF) και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού βρίσκονται επί τόπου, διαπίστωσε δημοσιογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάτε επίσης: Εκρήξεις και σφοδρές μάχες σε προξενείο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης