Τον Αλεξάντερ Ακόστα προτείνει για υπουργό Εργασίας ο Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 01:53
Τον Αλεξάντερ Ακόστα προτείνει για υπουργό Εργασίας ο Τραμπ
Τον Αλεξάντερ Ακόστα ονόμασε ως υπουργό Εργασίας ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη.

Ο Ακόστα, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων της χώρας, θα είναι -εάν ο διορισμός του εγκριθεί- το πρώτο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ με λατινοαμερικάνικη καταγωγή.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφού ο Άντριου Πάζντερ απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον υπουργικό θώκο. Ο διορισμός του κατέστη αδύνατος μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου γνωστής αλυσίδας φαστ-φουντ.

Ο Ακόστα «έχει πτυχίο από τη νομική σχολή του Χάρβαρντ. Σούπερ φοιτητής. Είχε μια θαυμάσια καριέρα», υποστήριξε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Μόλις συζητήσαμε και θεωρώ ότι θα είναι ένας φοβερός υπουργός Εργασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ακόστα, γεννημένος το 1966 στο Μαϊάμι, είναι σήμερα πρύτανης της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.

Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Century Bank, ενός τραπεζικού ιδρύματος που εδρεύει στη Φλόριντα και προσφέρει δάνεια ιδίως σε μέλη της κοινότητας των ισπανόφωνων. Το Hispanic Business Magazine τον έχει συμπεριλάβει δύο φορές στον κατάλογο των 50 προσώπων λατινοαμερικάνικης καταγωγής με «τη μεγαλύτερη επιρροή» στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Miami Herald, ο Ακόστα είναι ο μοναχογιός μιας οικογένειας μεταναστών από την Κούβα.

Είχε υπηρετήσει επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους στο αξίωμα του υφυπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, όταν είχε την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τις φυλετικές σχέσεις και τη θρησκεία στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε επίσης εισαγγελέας στη Φλόριντα και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στις έρευνες σε βάρος του λομπίστα Τζακ Αμπράμοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 01:53