Τουρκία: 26 προσαγωγές για την έκρηξη στο Βιράνσεχιρ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 15:01
Τουρκία: 26 προσαγωγές για την έκρηξη στο Βιράνσεχιρ
Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε 26 ανθρώπους ως υπόπτους για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Βιρανσεχίρ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι τοπικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο PKK.
Το όχημα πυροδοτήθηκε από απόσταση αργά χθες στον κήπο ενός οικιστικού συγκροτήματος όπου διαμένουν δικαστές και εισαγγελείς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 11χρονο αγόρι και ένας φρουρός ασφαλείας. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Έντεκα άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Σοϊλού, μεταξύ των οποίων και δύο που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στο οικιστικό συγκρότημα να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ παράθυρα και μπαλκόνια κτηρίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα Γκιουνγκόρ Αζίμ Τούνα δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πως την επίθεση πραγματοποίησαν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε ένοπλο αγώνα για την αυτονομία των Κούρδων το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Μια εκεχειρία ανάμεσα στο PKK και στο κράτος κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 15:02