Η Τουρκία θα βοηθήσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα από τα ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης, να αναπτυχθεί στη Συρία και σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Θα βοηθήσουμε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο να ενισχυθεί, αναπτύσσοντας τις σχέσεις του με τη διεθνή κοινότητα και με τον συριακό λαό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο στάδιο αυτό είναι σημαντικό το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο να έχει πρόσβαση στη διεθνή κοινότητα, στον συριακό λαό και να αποκτήσει μια σταθερή βάση ως οργάνωση του συριακού λαού» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τους εκπροσώπους του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από πολλές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η Τουρκία αναγνωρίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο «ως πολιτικό κόμμα» και ως συνομιλητή στη συριακή κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία, άλλωστε, έκοψε τις γέφυρες με το καθεστώς της Δαμασκού, πρώην συμμάχου της, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα αυτή.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης