Τραγωδία στον Ισημερινό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 00:41
Τραγωδία στον Ισημερινό
Δύο νέα πτώματα βρέθηκαν σήμερα στο ορυχείο χρυσού στον Ισημερινό, ανεβάζοντας σε τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο τον απολογισμό μιας καθίζησης του εδάφους στο ορυχείο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

«Τρεις από τους τέσσερις παγιδευμένους μεταλλωρύχους βρέθηκαν νεκροί. Ένα από τα πτώματα έχει ήδη μεταφερθεί έξω από τη στοά», δήλωσε μια πηγή της Πολιτικής Άμυνας, η οποία ζήτησε ανωνυμία.

Το πρώτο πτώμα που βρέθηκε ήταν αυτό του Βάλτερ Βέρα, 31ετών, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που παγιδεύτηκε από μια καθίζηση εδάφους στο ορυχείο κοντά στην κωμόπολη του Πορτοβέλο (επαρχία του Ελ Ορο, 405 χλμ νοτιοδυτικά του Κουίτο) κοντά στα σύνορα με το Περού.

Το σώμα του Βέρα περισυνελέγη από τους διασώστες. Τα άλλα δύο πτώματα βρίσκονται ακόμη στη στοά και δεν έχει προσδιοριστεί η ταυτότητα τους, πρόσθεσε η πηγή.

Η καθίζηση του εδάφους μπλόκαρε την μόνη έξοδο που θα επέτρεπε στον Βάλτερ Βέρα, τον αδελφό του Ανχελ Βέρα και άλλους δύο μεταλλωρύχους, τους Πέντρο Μεντόζα και Πολ Αγκίρε να βγουν από το ορυχείο Κάζα Νέγκρα.

Οι τέσσερις άνδρες είναι υπήκοοι του Ισημερινού.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ένας από τους τέσσερις παγιδευμένους μεταλλωρύχους στον Ισημερινό
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, 23:44

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 00:42