Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση που απέτρεψε η FSB στη Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 17:21
Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση που απέτρεψε η FSB στη Μόσχα

Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) συνέλαβε ένα άτομο ηλικίας 21 ετών με καταγωγή από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σ’ ένα από τα κυβερνητικά κτίρια στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η FSB.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB, ο δράστης, γεννηθείς το 1999 με καταγωγή την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, ετοίμαζε με εντολή μαχητών που ανήκουν σε διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα κυβερνητικά κτίρια κατά την οποία θα χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Στην κρυψώνα του τρομοκράτη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υλικά του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε βρέθηκε αλληλογραφία με μαχητές με θέμα την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης, οδηγίες από το διαδίκτυο για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και εγγραφή βίντεο στην όποια ο ίδιος έδινε όρκο στους αρχηγούς των τρομοκρατών.

Ο τρομοκράτης μετά την τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζε να αναχωρήσει για την ζώνη των εχθροπραξιών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, 22:02