Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαπολύσουν σύντομα «εκτεταμένες» αεροπορικές επιχειρήσεις για την εκδίωξη των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Xαλιφάτο από μια περιοχή στη βόρεια Συρία που συνορεύει με την Τουρκία, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι λεπτομερείς συνομιλίες της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα για τα σχέδια αυτά ολοκληρώθηκαν χθες και περιφερειακοί σύμμαχοι όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Ιορδανία, καθώς και η Βρετανία και η Γαλλία, μπορούν επίσης να συμμετάσχουν, είπε ο Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τεχνικές συνομιλίες κατέληξαν, χθες, και σύντομα θα αρχίσουμε αυτή την επιχείρηση, εκτεταμένες επιχειρήσεις, εναντίον του Ντάες», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Τουρκία σχεδιάζουν να παράσχουν αεροπορική κάλυψη σε αυτούς που η Ουάσινγκτον αποκαλεί μετριοπαθείς σύρους αντάρτες στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που έχουν σκοπό να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από μια συνοριακή περιοχή έκτασης περίπου 80 χλμ., δήλωσαν αξιωματούχοι που γνωρίζουν για τα σχέδια αυτά.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως οι επιχειρήσεις θα στείλουν επίσης ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και θα βοηθήσουν να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνησή του να έλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιδιώξει την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στο ευρύτερο πόλεμο της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης