Τζ. Κέρι: Η Ρωσία να αλλάξει τους στόχους της στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 15:03
Τζ. Κέρι: Η Ρωσία να αλλάξει τους στόχους της στη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι πλήττει νόμιμες ομάδες της αντιπολίτευσης και αμάχους με την εκστρατεία των βομβαρδισμών της στη Συρία, και είπε ότι η Μόσχα πρέπει να αλλάξει τους στόχους της για να σεβαστεί μια συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε χθες.

«Μέχρι τώρα, η μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών επιθέσεων ήταν εναντίον νόμιμων ομάδων της αντιπολίτευσης. Για να εμμείνει στη συμφωνία την οποία έκανε, η στόχευση της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει», είπε ο Κέρι στη διάσκεψη ασφαλείας που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ρίχνει στη Συρία τις λεγόμενες «dumb bombs», βόμβες που δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο, λέγοντας ότι αυτό έχει προκαλέσει το θάνατο αμάχων.

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει στη Μεσόγειο μια κορβέτα εκτόξευσης πυραύλων. Η κορβέτα αυτή κατευθύνεται στις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου.

Η Zelyony Dol, μια κορβέτα εξοπλισμένη με πυραύλους κρουζ Καλίμπρ, η οποία εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τον Δεκέμβριο, ξεκίνησε για τη Μεσόγειο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, που επικαλείται πηγή ασφαλείας στην Κριμαία, όπου έχει τη βάση του ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, η κορβέτα αυτή μεταβαίνει στη Συρία και ενδέχεται να συμμετάσχει στη ρωσική εκστρατεία με σκοπό την υποστήριξη του συριακού στρατού.

«Ο σκοπός αποστολής του σκάφους δεν αποκαλύφθηκε, αλλά καθώς είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, η συμμετοχή του στη στρατιωτική επιχείρηση δεν πρέπει να αποκλειστεί» εκτίμησε η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Ψυχρός Πόλεμος προ των πυλών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, 15:03