Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μια νεαρή Αυστραλή η οποία υπέστη διάτρηση από κέρατο ταύρου, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κούρσας του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Το Σάββατο άλλοι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα στενά δρομάκια της πόλης. Όπως κάθε πρωί στις 08.00, έξι ταύροι καθοδηγούμενοι από έξι μοσχάρια αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης, με χιλιάδες συμμετέχοντες να τους ακολουθούν ντυμένοι στα λευκά και έχοντας ένα κόκκινο μαντίλι δεμένο στον λαιμό τους. Οι ταύροι, που προέρχονται από τους στάβλους της Μιούρα και θεωρούνται από τους πλέον άγριους, κάλυψαν σήμερα την απόσταση των 848,6 μ. σε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, ενώ χθες χρειάστηκαν 4 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα κέρατα των ταύρων, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σπλήνας. Τα τελευταία 100 χρόνια 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, το οποίο έχει τις ρίζες του στον 13ο αιώνα. Συνήθως οι ταύροι που τρέχουν στα σοκάκια της πόλης φονεύονται την ίδια ημέρα στην αρένα.

To 2012 ο αριθμός των τραυματιών από το «κυνήγι του ταύρου» σταμάτησε στους 38.

Διαβάστε επίσης:
Παμπλόνα: Αιματηρός ο αγώνας δρόμου με τους ταύρους, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:04

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης