Κλειστές θα βρει τις πόρτες του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο, BNP, Nick Griffin, αν θελήσει να παραβρεθεί σήμερα το απόγευμα στην παραδοσιακή συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πολιτικό κόσμο, στους κήπους του Παλατιού.

Και αυτό γιατί η βασίλισσα αποφάσισε να ακυρώσει την αρχική της πρόσκληση στο «βασιλικό πάρτι» στον Nick Griffin, αφού, όπως ανακοίνωσε το παλάτι, «εκείνος χρησιμοποίησε την πρόσκληση αυτή για ενδοκομματικούς σκοπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Griffin είχε αναρτήσει ένα άρθρο του σε μπλογκ του BNP, με το οποίο ζητούσε τη γνώμη των αναγνωστών και των οπαδών του κόμματός του, σχετικά με το τι να ρωτήσει τη βασίλισσα «αν την συναντήσει στον μπουφέ με τα σάντουιτς αγγουριού». Στο ίδιο κείμενο ισχυριζόταν ότι η πρόσκλησή του στο πάρτι αποτελεί απόδειξη ότι το κόμμα του ξεφεύγει από τα «μικρά» και γίνεται αποδεκτό ως ένα από τα «μεγάλα» της χώρας.


Το επίμαχο άρθρο του Nick Griffin

Η απόφαση της βασίλισσας χαροποίησε, όπως ήταν φυσικό, την οργάνωση «Unite Against Racism» (Ενωμένοι Κατά του Ρατσισμού) που εναντιώνεται φανατικά στο κόμμα του Nick Griffin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης