Βέλγιο: Έρευνα για επίθεση εναντίον ιερέα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 22:14
Βέλγιο: Έρευνα για επίθεση εναντίον ιερέα
Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές του Βελγίου μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ιερέα χθες Κυριακή από έναν άνδρα που υποστήριζε ότι έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία, με την υπόθεση να μην δείχνει εκ πρώτης όψης ότι σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία της Λιμβουργίας.

Ο ιερέας, ηλικίας 66 ετών, που τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι πήρε εξιτήριο σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί χθες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης εμφανίστηκε στην οικία του ιερέα στο Λάνακεν (ανατολικά) την Κυριακή γύρω στις 14.40 τοπική ώρα (15.40 ώρα Ελλάδας) για να του ζητήσει να τον βοηθήσει και τον ρώτησε εάν μπορούσε να κάνει ένα ντους. Αφού έκανε μπάνιο, του ζήτησε χρήματα για να πάρει την αρνητική απάντηση του κληρικού.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι. Ο ιερέας Γιος Φάντερλι τραυματίστηκε στο χέρι.

Ο δράστης κατόπιν το έβαλε στα πόδια. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας δεν διέμενε στο τοπικό κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η επίθεση εκ πρώτης όψεως δεν «σχετίζεται με την (οργάνωση) Ισλαμικό Κράτος και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη» επισήμανε επίσης η εισαγγελία.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει σύνδεση» επέμεινε ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 22:14