Βέλγιο: «Κυνήγι» βιβλίων αντί για Pokemon

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 22:36
Βέλγιο: «Κυνήγι» βιβλίων αντί για Pokemon
Έμπνευση σε μία διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Βέλγιο έδωσε η παγκόσμια φρενίτιδα για το «Pokemon Go».

Η εκπαιδευτικός δημιούργησε ένα διαδικτυακό «κυνήγι» βιβλίων, αντί για το «κυνήγι» των «τεράτων τσέπης» του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας.

Ενώ οι παίκτες του «Pokemon Go» χρησιμοποιούν το GPS μιας κινητής συσκευής και την κάμερά της για να εντοπίζουν τα εικονικά πλάσματα που βρίσκονται κρυμμένα στην πόλη, η εκδοχή της Αβελίν Γκρεγκουάρ παίζεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται «Chasseurs de livres» (Κυνηγοί Βιβλίων).

Οι παίκτες αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος στο οποίο έχουν κρύψει κάποιο βιβλίο και οι συμπαίκτες τους ψάχνουν να το «ανακαλύψουν», ενώ μόλις κάποιος ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου που βρήκε, το «απελευθερώνει» ξανά στη φύση.

«Όπως τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετό χώρο για όλα μου τα βιβλία. Καθώς είχα παίξει "Pokemon Go" με τα παιδιά μου, μου ήρθε η ιδέα να "απελευθερώσω" τα βιβλία στη φύση» δήλωσε η κα. Γκρεγκουάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Αν και το κυνήγι του θησαυρού με βιβλία ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ήδη περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην ομάδα της κ. Γκρεγκουάρ στο Facebook.

Τα κρυμμένα βιβλία τοποθετούνται σε διάφορες πόλεις και στην ύπαιθρο του Βελγίου, συχνά τυλιγμένα με πλαστικό για να προφυλάσσονται από τη βροχή.

 Ήδη, η κ. Γκρεγκουάρ σκέφτεται να εξελίξει περαιτέρω την ιδέα της, δημιουργώντας μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 22:36