Οι πρώτοι μαθητές που επέζησαν του τραγικού τροχαίου που σημειώθηκε σε τούνελ της Ελβετίας κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης πίσω στην πατρίδα τους, μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

Τα παιδιά τα οποία επέβαιναν στο λεωφορείο την στιγμή του δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή σε 22 συμμαθητές τους και έξι ενήλικες, έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σοροί των μαθητών, οι περισσότεροι 11 και 12 ετών, θα μεταφερθούν σήμερα, Παρασκευή, με τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου δήλωσε πως «δε θα υπάρξει καμιά ανακοίνωση για την άφιξη των υπόλοιπων μαθητών από σεβασμό στα θύματα».

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα τηρηθεί λεπτού σιγή στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Μ.Μ.Μ.. Παράλληλα, στις 11:01 τοπική ώρα, θα ηχήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Βελγίου, ενώ τα σχολεία του Χέβερλε και του Λόμελ όπου πήγαιναν οι 46 μαθητές θα είναι ανοικτά για όσους επιθυμούν να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σε βαρύ πένθος το Βέλγιο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 11:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης