Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε σήμερα Παρασκευή τις εταιρείες και τα συνδικάτα να διαδηλώσουν «μέχρι την Εθνοσυνέλευση» στις 10 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Νικολάς Μαδούρο που εξασθένησε τους τελευταίους μήνες.

Η νέα αυτή έκκληση σε κινητοποίηση κατά του σοσιαλιστή προέδρου είναι η πρώτη του Γκουαϊδό μετά την επιστροφή του στις 11 Φεβρουαρίου από μια διεθνή περιοδεία κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησε κυρίως τους προέδρους των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ από όλους τους κλάδους να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους στις 10 Μαρτίου για να βρεθεί μια λύση στη σύγκρουση (…) μεταβαίνοντας όλοι μαζί στην Εθνοσυνέλευση», δήλωσε ο Γκουαϊδό σε ομιλία του ενώπιον 400 ανθρώπων στο Καράκας.

Κάλεσε επίσης «τις γυναίκες, τους σπουδαστές, τις εταιρείες, τα συνδικάτα» να ενώσουν τη φωνή τους για να ζητήσουν «προεδρικές εκλογές πραγματικά ελεύθερες».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, τον οποίο σχεδόν 60 χώρες αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο, προσπαθεί να ενισχύσει εκ νέου το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικτάτορα» λόγω της «νοθείας» όπως δηλώνει στις προεδρικές εκλογές του 2018 που επέτρεψαν στον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες να παραμείνει στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπαθεί μάταια να τον απομακρύνει από την εξουσία τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο.

Η επιλογή της Τρίτης 10 Μαρτίου δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Ο Γκουαϊδό δεν έχει προεδρεύσει σε καμιά συνεδρίαση του κοινοβουλίου μετά την 7η Ιανουαρίου.

Στις 10 Μαρτίου «ξέρουμε ποια θα είναι η στάση της δικτατορίας. Θα προσπαθήσει να μας εμποδίσει, να μας φοβίσει, να μας εκδιώξει», είπε ο Γκουαϊδό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης