Η Τροπική θύελλα «Hermine» μαστίγωσε τις ακτές της Καρολίνα με άγριους ανέμους και βροχές σαρώνοντας μέχρι και τις ακτές της Φλόριντα, που ξεκίνησε να μετράει τις πληγές της από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Τυφώνας και τους δεκάδες πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να βυθίζονται μέσα στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τυφώνας «Hermine» ήταν κατηγορίας 1 όταν έκανε την προσέγγιση του στην ξηρά νωρίτερα το πρωί νότια της Tallahassee – ο πρώτος τυφώνα που έπληξε την ξηρά στην πολιτεία από το 2005- όπου και βρέθηκε ο ένας και μοναδικός νεκρός. Πρόκειται για άστεγο που πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω από τη σκηνή του, σύμφωνα με αξιωματούχους της Marion County.

Ο «Hermine» συνεχίζει να πιέζει ένα μεγάλο μονοπάτι βορειοανατολικά, στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα όπου προετοιμάζονται για το δεύτερο επικίνδυνο κύμα θύελλας με μέγιστους συνεχείς ανέμους 50 mph.

Το μεσημέρι η Ερμιόνη θ’ αρχίσει να κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς σε περίπτωση αναβάθμισης της τροπικής καταιγίδας «Ερμιόνης» θα τεθούν σε κίνδυνο 30.000.000 άνθρωποι, όπως αναφέρεται και στο σχετικό βίντεο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα πέρασε μέσα από το κέντρο του Μιρτλ Μπιτς, της Νότιας Καρολίνας, στις 20:00 τοπική ώρα εχθές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Στο Τσάρλεστον όπου οι ριπές ανέμου άγγιξαν τα 60 mph, 76.825 πολίτες σε ολόκληρη την πολιτεία έμειναν χωρίς ρεύμα από τις 21:00, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νότιας Καρολίνας.

Το τμήμα της δημόσιας ασφάλειας του κράτους, δήλωσε ότι η νυχτερινή περίπολος στην εθνική οδό είχε απαντήσει σε σχεδόν 500 κλήσεις για άντληση υδάτων από τις 16:00 την Παρασκευή.

«Ναι, το χειρότερο έχει παρέλθει για τη Φλόριντα, αλλά αυτή η καταιγίδα πρόκειται να χτυπήσει σφοδρά τις επόμενες ώρες την Ανατολική Ακτή και αυτό πρόκειται να είναι ένα πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους για τις επόμενες δύο μέρες», δήλωσε ο μετεωρολόγος του Weather Channel, Αρί Σαρσάλαρι.

Περισσότεροι από 253.000 κάτοικοι σε ολόκληρη την πολιτεία της Φλόριντα έχουν μείνει στο σκοτάδι από το απόγευμα της Παρασκευής

Το ίδιο συμβαίνει και στο Tallahassee, όπου σχεδόν 70.000 κάτοικοι θα χρειαστεί να περιμένουν μια εβδομάδα για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Γκίλουμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης