Βομβιστική επίθεση σε δημόσια πισίνα στο Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015, 02:48
Βομβιστική επίθεση σε δημόσια πισίνα στο Ιράκ
Τουλάχιστον 12 πολίτες σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε μια δημοτική πισίνα, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, στο βόρειο Ιράκ, γνωστοποίησαν ένας τοπικός αξιωματούχος και πηγές της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Τουζ Χουρμάτου (σ.σ.: η οποία βρίσκεται σε απόσταση 175 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης) είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 45 άνθρωποι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Σιίτες, μέλη της μειονότητας των Τουρκμένων.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πρόσφατα εξαπέλυσαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη και σε άλλες επαρχίες.

Ο δήμαρχος του Τουζ Χουρμάτου, Αλί αλ Χουσαϊνί, και δύο πηγές της αστυνομίας είπαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μία πισίνα όπου δεκάδες άνδρες και παιδιά κολυμπούσαν.

Κατόπιν ένας άλλος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα μηχανάκι στην είσοδο της πισίνας την ώρα που η αστυνομία και οι ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες της πρώτης επίθεσης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015, 02:51