Βουλγαρία: Πολίτες στους δρόμους κατά της διαφθοράς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 11:04
Βουλγαρία: Πολίτες στους δρόμους κατά της διαφθοράς
Βούλγαροι πολίτες διαδήλωσαν στη Σόφια, ζητώντας τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πάταξη της διαφθοράς, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη Βουλγαρία.

«Η δύναμη στη διαφθορά» αναφερόταν σε πανό που απαντούσε στο σύνθημα της βουλγαρικής προεδρίας της Ε.Ε.: «Η δύναμη στην Ένωση».

Οικολόγοι, φιλορωσικές οργανώσεις, όπως και αντιευρωπαϊκές, αλλά και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, αστυνομικοί και συνταξιούχοι ζήτησαν μεταξύ άλλων, σε περίπου 10 διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μόνο οι αστυνομικοί πήραν άμεσα απάντηση, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δέχθηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια λεβ (περίπου 50 εκατ. ευρώ) για να αυξηθούν οι μισθοί τους.

Ομάδα πολιτών που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συγκεντρώθηκε για να κάψει τη σημαία και των δύο αυτών θεσμών, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ», κάτι το οποίο ζητεί μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών στη Βουλγαρία, που είναι μια από τις πιο φιλοευρωπαϊκές χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 11:04