Βούλγαρος υπ. Άμυνας: «Να πυροβολούνται οι μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας και Ιταλίας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 09:05
Βούλγαρος υπ. Άμυνας: «Να πυροβολούνται οι μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας και Ιταλίας»
«Για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής θα αποστείλουμε στα σύνορα στρατιωτικές δυνάμεις. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία πέντε ζωνών στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα, οι οποίες θα φυλάσσονται από έναν λόχο η καθεμία. Στην αποστολή συνολικά 600 ανδρών θα συμμετέχουν και ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κραζιμίρ Καρακατσανόφ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα εντείνει τη χρήση βίντεο παρακολούθησης και μη επανδρωμένων, προσθέτοντας ότι «στην πλειονότητά τους όσοι περνούν τη Μεσόγειο δεν χρήζουν προστασίας, δεν καταδιώκονται, θέλουν απλώς να ζήσουν στην πλούσια Δύση».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πλέον τη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι στην Ιταλία και την Ελλάδα θα έπρεπε δυνάμεις του ΝΑΤΟ να υπερασπίζονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., εν ανάγκη ακόμα και με τη χρήση όπλων. Όταν οι εν δυνάμει μετανάστες διαπιστώσουν ότι οι δρόμοι προς την Ευρώπη έχουν πλέον κλείσει, τότε θα μείνουν στα σπίτια τους» επεσήμανε.

Στη συνέντευξη ο Κραζιμίρ Καρακατσανόφ αναφέρθηκε και στη συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, η οποία υπογράφηκε την 1η Αυγούστου και πρέπει να επικυρωθεί και από τη βουλή της ΠΓΔΜ: «Η συμφωνία, που προτείναμε εδώ και 18 χρόνια, ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. (…) Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη συμφωνία ήταν ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας και τερματίζουν τις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας της χώρας μου» τόνισε.

Σχολιάζοντας την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να επικυρώσει τη συμφωνία ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Τα Σκόπια είναι ο μεγάλος χαμένος της κόντρας που ξεκίνησαν διάφορες κυβερνήσεις τους. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η πολιτική κρίση, αλλά και το γεγονός ότι για την ΠΓΔΜ δεν έχει απομένει ούτε ένας φίλος στα Βαλκάνια».

Πηγή: DW

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 09:05