''Βούλιαξαν'' οι Εργατικοί, σώθηκε... ο Brown

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 15:01
''Βούλιαξαν'' οι Εργατικοί, σώθηκε... ο Brown

Παραλίγο γλίτωσε την εσωκομματική ανταρσία ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown, ύστερα από τη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Ο Brown κατόρθωσε να ελέγξει τη «στάση» κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος.  Παρά την παραίτηση δέκα μελών της κυβέρνησής του κατά τις προηγούμενες ημέρες, και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις να παραιτηθεί, τελικά μόνο μικρός αριθμός βουλευτών τόλμησε να αμφισβητήσει την ηγεσία του, με την πλειοψηφία να τάσσεται στο πλευρό του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του για να αντιμετωπίσει την κρίση και κάλεσε το Εργατικό Κόμμα να παραμείνει ενωμένο παρά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Το Εργατικό Κόμμα βρέθηκε στην τρίτη θέση εξασφαλίζοντας το 16% των ψήφων, πίσω από τους Τόρις (28%) και το αντιευρωπαϊκό κόμμα Ukip (16,5%), σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία σημαδεύτηκαν από την θεαματική άνοδο της άκρας δεξιάς.

«Η απόπειρα πραξικοπήματος ματαιώθηκε χάρη στην συσπείρωση των βαρόνων του κόμματος», σχολιάζει η εφημερίδα Financial Times.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 15:01