Βραζιλία: Φεμινίστριες διαδήλωσαν γυμνόστηθες για την Amina

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 23:14
Βραζιλία: Φεμινίστριες διαδήλωσαν γυμνόστηθες για την Amina
Μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen της Βραζιλίας διαδήλωσαν σήμερα γυμνόστηθες έξω από το τζαμί της συνοικίας Μπρας, στο κέντρο του Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας «τόπλες τζιχάντ» που οργανώθηκε προς υποστήριξη μιας νεαρής Τυνήσιας η οποία είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνόστηθες φωτογραφίες της και τα ίχνη της έχουν χαθεί εδώ και πολλές ημέρες.

Τέσσερις ακτιβίστριες γύμνωσαν τα στήθη τους έξω από το τέμενος, κρατώντας πλακάτ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, στα αγγλικά και τα πορτογαλικά, όπως «Λευτεριά στην Αμίνα» και «Είμαστε όλες μας Αμίνα».

Η 19χρονη Αμίνα Τιλέρ προκάλεσε σκάνδαλο στην Τυνησία δημοσιοποιώντας γυμνόστηθες φωτογραφίες της στις οποίες είχε καλύψει το στήθος της με φράσεις όπως «Το σώμα μου μου ανήκει, δεν αντιπροσωπεύει την τιμή κανενός». Η οργάνωση Femen της Γαλλίας ανέφερε ότι η Αμίνα έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως να έχει εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική στην Τύνιδα.

Ωστόσο, η δικηγόρος και γνωστή αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μπόσρα Μπελχάτζ Χμίντα, είχε δηλώσει στις 25 Μαρτίου ότι η Αμίνα βρίσκεται στο σπίτι της και είναι καλά, όμως σε βάρος της εκκρεμεί δίωξη για προσβολή των χρηστών ηθών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 23:17