Βρετανία: 20χρονη η νεότερη βουλευτής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, 05:42
Βρετανία: 20χρονη η νεότερη βουλευτής
Η υποψήφια του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Μάρε Μπλακ, 20 ετών, εξελέγη βουλευτής, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τον Ντάγκλας Αλεξάντερ -μία από τις κεντρικές μορφές του Εργατικού Κόμματος.

Πρόκειται για τη νεότερο βουλευτή που αναδεικνύεται από το 1667, οπότε ο Κρίστοφερ Μονκ είχε εισέλθει στο Κοινοβούλιο σε ηλικία μόλις 13χρονών.

Η φοιτήτρια πολιτικής επιστήμης συγκέντρωσε 23.548 ψήφους έναντι 17.864 του Αλεξάντερ, ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του και χαιρέτισε την «εξαίρετη εκστρατεία» την οποία διεξήγαγε η νεαρή αντίπαλός του.

Η Μπλακ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τόνισε ότι η νίκη της θα συμβάλλει να «ακουστεί στο Ουεστμίνστερ, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η φωνή αυτής της περιφέρειας και του συνόλου της Σκοτίας», σε δηλώσεις της στο Πέισλι, κοντά στη Γλασκόβη.

«Υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω αυτήν τη φωνή όχι μόνο για να βελτιωθεί η τύχη της Σκοτίας, αλλά επίσης για να ασκηθεί μια προοδευτική πολιτική, η οποία θα ωφελήσει τους Βρετανούς στο σύνολό τους», πρόσθεσε η 20χρονη Μπλακ, επευφημούμενη από τους υποστηρικτές της.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, 05:46