Βρετανία: Ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 20:50
Βρετανία: Ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επικρίνοντας την διαχείριση των διαπραγματεύσεων για το Brexit από την βρετανική κυβέρνηση.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer, ο Σαντίκ Kαν γράφει ότι έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση, οι δύο προοπτικές που εμφανίζονται είναι είτε μία «κακή συμφωνία» αποχώρησης ή μία έξοδος «χωρίς συμφωνία».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου και στέλεχος του Εργατικού Κόμματος δηλώνει ότι αν και είχε ταχθεί κατά του Brexit και είχε πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ενωση, είχε «αποδεχθεί την βούληση του βρετανικού λαού» μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αν και δεν περίμενε ποτέ ότι θα υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, o Σαντίκ Καν εξηγεί ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον χαώδη τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται οι διαπραγματεύσεις «έχοντας αποτελματωθεί εν μέσω σύγχυσης και αδιεξόδου».

Αναφερόμενος στις προοπτικές μίας «κακής συμφωνίας» ή μίας εξόδου «χωρίς συμφωνία», ο Σαντίκ Καν θεωρεί ότι «και τα δύο σενάρια απέχουν ένα εκατομμύριο μίλια από τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος, εκθέτοντας περαιτέρω τα ψέματα και τις αναλήθειες που πουλήθηκαν στο κοινό».

«Δεν πιστεύω ότι η Τερέζα Μέι έχει την εντολή να στοιχηματίζει με τέτοιον κατάφωρο τρόπο την βρετανική οικονομία και τις ζωές των ανθρώπων», γράφει ο Σαντίκ Καν.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 20:53