Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, αναδείχθηκε νικητής και του τρίτου γύρου εσωκομματικών εκλογών των Συντηρητικών συγκεντρώνοντας 115 ψήφους. Ο Ινδός στην καταγωγή πολιτικός, που είχε εκφράσει ανοικτά  τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Μπόρις Τζόνσον, όσον αφορά στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης, μετά το οποίο ξέσπασε… τσουνάμι παραιτήσεων, ηγείται της κούρσας για τη διαδοχή των Συντηρητικών.

Την ηγεσία των Τόρις διεκδικούν πλέον τέσσερις υποψήφιοι, καθώς εκτός κούρσας τέθηκε ο Τομ Τουγκεντάτ. Αναλυτικότερα στη σημερινή εκλογική διαδικασία ο Ρίσι Σουνάκ έλαβε 115 ψήφους, η πρώην υπουργός Άμυνας, Πένι Μόρντοντ, έλαβε 82 ψήφους, η Κέμι Μπάντενοχ 58 ψήφους,  η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας 71 ψήφους και ο Τομ Τουγκεντάτ 31 ψήφους, γεγονός που τον ‘έθεσε εκτός της κούρσας διαδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η τελική δυάδα των υποψηφίων για την προεδρία των Συντηρητικών, θα καθοριστεί στην εκλογική διαδικασία της Πέμπτης με τον  Σουνάκ να είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση καθώς τον  χωρίζουν μόλις πέντε ψήφοι για να εξασφαλίσει θέση στην τελική δυάδα και να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, διαδικασία που θα είναι πλέον ανοιχτή στα μέλη.

Τέλος, στις  5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης