Βρετανία: Ορατός ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 10:27
Βρετανία: Ορατός ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της Βρετανίας προειδοποίησαν τα πολιτικά κόμματα της χώρας ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν τοπικές εστίες του νέου κορωνοϊού και ότι ελλοχεύει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα.

«Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στη Βρετανία είναι κάτι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα και ότι ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα είναι πραγματικός» σημειώνουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση με την προειδοποίηση αυτή βρίσκονται ο Ντέρεκ Άλντερσον, που είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών, ο Άντριου Γκόνταρντ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών, και η Κάθριν Χέντερσον, η οποία είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Εντατικολόγων.

«Πολλά στοιχεία της υποδομής που χρειάζεται για την αναχαίτιση του ιού αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές προκλήσεις» σημειώνουν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στην Αγγλία στις αρχές του επόμενου μήνα, με τη χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 10:41