Χάγη: Κατάδικος για εγκλήματα πολέμου ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικαστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 13:40
Χάγη: Κατάδικος για εγκλήματα πολέμου ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικαστήριο
Ο Κροατοβόσνιος στρατιωτικός Σλόμπονταν Πράλιακ, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όταν άκουσε πως η καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη επικυρώθηκε από το δικαστήριο, ήπιε ένα υγρό το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν δηλητήριο.

Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατοβόσνιων οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου.

Ο Πράλιακ το 2013 είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα κατά Βόσνιων Μουσουλμάνων στο ανατολικό Μόσταρ, στην Ερζεγοβίνη.

Όταν άκουσε στη Χάγη τον δικαστή να ανακοινώνει ότι η ποινή διατηρείται, ο Πράλιακ αφού κατανάλωσε ένα υγρό το οποίο βρίσκονταν σε ένα μικρό ποτήρι και αναφώνησε: «Ήπια δηλητήριο».

Δείτε το video στο οποίο ο Πράλιακ καταναλώνει το υγρό που βρίσκεται στο μικρό ποτήρι:Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αμέσως διέταξε να πέσουν οι κουρτίνες στα τζάμια της αίθουσας και να κληθεί ασθενοφόρο έτσι ώστε ο Πράλιακ να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

H απόφαση για τους έξι Κροάτες της Βοσνίας πρόκειται να είναι η τελευταία που θα εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 13:40