Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Demos.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 34,8%, και το αριστερό κόμμα του Νίκι Βέντολα «Αριστερά και Ελευθερία» το 4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπερλουσκονική “Forza Italia” πείθει το 21,5% των ερωτηθέντων, η «Νέα Κεντροδεξιά» του Ανζτελίνο Αλφάνο το 4,1%, η Λέγκα το 3,3% και το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας το 2,2%.

Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 21,3% της πρόθεσης ψήφου, η κεντρώα «Επιλογή Πολιτών» το 2% και η «Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου» το 2,1%.

Βάσει της δημοσκόπησης – η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της “La Repubblica”, το 59,3% – των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές θα κέρδιζε η κεντροαριστερά με επικεφαλής των Ματέο Ρέντσι, το 20% η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 11,6% το κίνημα Πέντε Αστέρων ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει σχετική γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών, ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι εξασφαλίζει το 64,4%, ο πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα το 51,5%, η πρώην υπουργός εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο, το 51,3%, ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς και υπουργός εσωτερικών το 29,5% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 28,8%.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης