Ομαλά εξελίσσεται μέχρι τώρα η διαδήλωση του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Fiom-Cgil, στο κέντρο της Ρώμης, παρά τους φόβους του υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, για «κίνδυνο παρείσφρησης βίαιων στοιχείων από το εξωτερικό, που θα μπορούσαν να αρχίσουν να σπάνε βιτρίνες και να προκαλούν ζημιές στο κέντρο της πόλης». Ο ιταλικός Τύπος, μάλιστα, από χθες αναφέρει ότι «αναρχικοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία οργανώνουν μαζική μετάβαση στη Ρώμη και οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να αποφύγουν συγκρούσεις σαν και αυτές που σημειώθηκαν στη Γένοβα το 2001».

Ο στόχος της σημερινής κινητοποίησης είναι η απόρριψη της στρατηγικής της Fiat, η οποία, σύμφωνα με το συνδικάτο, «προσπαθεί να ξεπεράσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να πετύχει την υπογραφή διαφορετικών συμβολαίων, σε κάθε παραγωγική μονάδα».  Στη διαδήλωση συμμετέχουν επίσης φοιτητές που αντιτίθενται στις περικοπές που επεβλήθησαν στα κρατικά πανεπιστήμια, δυνάμεις της κεντροαριστεράς και ξένοι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, οι πορείες έχουν ολοκληρωθεί και γίνονται οι ομιλίες σε εξέδρα δίπλα στον καθεδρικό ναό της Ρώμης, Άγιο Λατερανό.
    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης