«Ο κόσμος το ‘ χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι» αναφέρει μια λαϊκή ρήση, την οποία φαίνεται πως ο Ολάντ αποφάσισε να ασπαστεί και με φωνή σταθερή να ανακοινώσει αυτό που όλα σχεδόν τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Γαλλίας περίμεναν να ακούσουν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Libération», ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επίσημα τον χωρισμό του από τη σύντροφό του και πασίγνωστη δημοσιογράφο, Βαλερί Τριερβελέρ, υπογραμμίζοντας πως έφθασε η στιγμή να δοθεί «το τέλος στην κοινή ζωή που μοιραζόμασταν μαζί». Παράλληλα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει στην ανακοίνωση του πως μιλάει επί προσωπικού και όχι με την ιδιότητα του αρχηγού του γαλλικού κράτους, διότι το θέμα αφορά στην «ιδιωτική μου ζωή και όχι στον θεσμικό μου ρόλο (ως προέδρου)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο «ερωτιάρης» Γάλλος πολιτικός συνέχισε έτσι την παράδοση που θέλει αρκετούς προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας να είναι «άτακτοι» στην προσωπική τους ζωή. Η Βαλερί Τριερβελέρ βλέπει πλέον το όνομά της να μπαίνει δίπλα σε αυτό της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, «πρώην» του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου των Ηλυσίων Πεδίων διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Φρανσουά Ολάντ να ανακοινώνει επίσημα τον χωρισμό του από τη διάσημη δημοσιογράφο, με την οποία ήταν μαζί από το 2006. Το ίδιο βέβαια είχε κάνει προκειμένου να διαψεύσει και τα περί… καταστροφών στο προεδρικό γραφείο από την έξαλλη Βαλερί. Τότε, η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ισχυριζόταν πως η «Πρώτη» (τότε) Κυρία της Γαλλίας τα είχε κάνει γης… μαδιάμ, κάνοντας θρύψαλα συλλεκτικά βάζα, αντίκες και έπιπλα του προέδρου, συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη πάντως, αρκετά σκανδαλοθηρικά περιοδικά μεταδίδουν πως η επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς η Βαλερί Τριερβελέρ έχει ταξιδέψει στην Ινδία, η οποία ως γνωστόν βρίσκεται σε απόσταση… ασφαλείας από τη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φρανσουά Ολάντ μπορεί να υπερηφανεύεται πως παραμένει ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος φροντίζει να είναι πάντα «κομψός» τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση όσο και στην… προσωπική του ζωή, καθώς συνεχίζει να αλλάζει τις γυναίκες σαν τα… πουκάμισα!

Η διάψευση κράτησε ελάχιστα

«Το Δελτίο Τύπου από το Μέγαρο των Ηλυσίων θα εκδοθεί κάποια στιγμή εντός της ημέρας» ανέφερε νωρίτερα το πρωί σε ηλεκτρονικό δημοσίευμά της η «Journal du Dimanche», χωρίς να προχωρά στη δημοσιοποίηση περαιτέρω λεπτομερειών.

Πριν από δύο εβδομάδες, θυμίζουμε ότι το περιοδικό «Closer» δημοσίευσε την είδηση ότι ο Ολάντ έχει ερωτικό δεσμό με τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, μαζί με φωτογραφίες που εμφανίζουν κάποιον -κατά το περιοδικό τον πρόεδρο- να φοράει κράνος μηχανής και να φθάνει με σκούτερ αργά τη νύχτα στο σπίτι της ηθοποιού.

Ο 59χρονος Ολάντ είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος της σύγχρονης Γαλλίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Έχει τέσσερα παιδιά με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφια για την προεδρία το 2007. Η Ρουαγιάλ ανακοίνωσε τον χωρισμό τους λίγο μετά την ήττα της στις εκλογές του 2007 από τον Νικολά Σαρκοζί. Η Τριερβελέρ, αρθρογράφος του περιοδικού «Paris Match», δεν είναι παντρεμένη με τον Ολάντ, αλλά ανέλαβε επισήμως τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2012.

Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη στην Πάτμο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 20:58

Closer: Ο Ολάντ και η Γκαγιέ έχουν δεσμό εδώ και δύο χρόνια!, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 01:46

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας – Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης