Η Ρωσία ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κοσμοναύτες της και το προσωπικό που σχετίζεται μαζί τους στην «Πόλη των Άστρων», μια κλειστή πόλη κοντά στη Μόσχα που φιλοξενεί το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

H Ρωσία άρχισε να εμβολιάζει από τις αρχές του μήνα στη Μόσχα με το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V τους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότερα από 200.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κοσμοναύτες Νικολάι Τσουμπ και o Όλεγκ Αρτέμιεφ, πρώην μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έκαναν την Παρασκευή την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Η Όλγκα Μίνινα, διευθύντρια της τοπικής κλινικής, δήλωσε ότι οι κοσμοναύτες οικειοθελώς επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο Sputnik-V , που πήρε την ονομασία του από τον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο που εκτοξεύθηκε στο Διάστημα. Το εν λόγω εμβόλιο είναι ένα από τα πολλά που αναπτύσσει η Ρωσία και ένα από τα δύο που βρίσκονται στην τρίτη και τελική φάση των κλινικών δοκιμών που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει εμβολιασθεί ακόμη αλλά θα εμβολιασθεί «όταν αυτό θα είναι δυνατόν» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης