Στην αδυναμία εξεύρεσης νέου διευθυντή της Frontex στη θέση του παραιτηθέντος Φαμπρίς Λεγκερί, αναφέρεται η εφημερίδα Figaro, σημειώνοντας πως στις αρχές της εβδομάδας συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενός έστω προσωρινού αντικαταστάτη, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Κατά τη γαλλική εφημερίδα, «είναι βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διαδοχής, το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί πάραυτα». Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, η μεταναστευτική πίεση στις πύλες της ΕΕ εντείνεται, καθώς η θερινή περίοδος διευκολύνει το έργο των λαθραίων διακινητών ανθρώπων, με αποτέλεσμα η ΕΕ να αντιμετωπίζει επίπεδα μεταναστευτικών ροών παρόμοια με εκείνα πριν από την υγειονομική κρίση και μερικές φορές ακόμη υψηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, η αύξηση των παράνομων ροών στην ΕΕ είναι στο 69% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ, χωρίς καν να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην Ουκρανία, οι αφίξεις το ίδιο διάστημα παράνομων μεταναστών από τα Βαλκάνια αυξήθηκαν κατά 130% και εκείνων από την Ανατολική Μεσόγειο κατά 183%, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης