Άπαντες οι 120 επιβαίνοντες σε πορθμείο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά εν πλω στις κεντρικές Φιλιππίνες έχουν διασωθεί, ανέφερε η ακτοφυλακή.

Φωτιά εκδηλώθηκε στο πλοίο Esperanza Star, το οποίο μετέφερε 65 επιβάτες και 55 αξιωματικούς και μέλη πληρώματος, ενώ έπλεε από το νησί Σικιτζόρ προς το κοντινό νησί Μπόχολ, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της ακτοφυλακής και πυροσβέστες που επέβαιναν σε άλλο σκάφος χρησιμοποίησαν κανόνια εκτόξευσης νερού και κατάσβεσαν την πυρκαγιά γύρω στις 05:00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Δύο σκάφη της ακτοφυλακής που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των επιβαινόντων εξακολουθούν να βρίσκονται στη θάλασσα κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκονται και η κατάσταση των διασωθέντων επιβατών και μελών πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος άνω των 7.600 νησιών, έχει φτωχό ιστορικό στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, με τη χρήση συχνά υπερφορτωμένων σκαφών και παλιών πλοίων.

Τον Μάρτιο, πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε πορθμείο που μετέφερε περίπου 250 επιβάτες στις νότιες Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ανάμεσά τους και ένα μωρό έξι μηνών.

Διαβάστε επίσηςΠυρκαγιά σε πλοίο με 65 επιβαίνοντες στις Φιλιππίνες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης