Με μαχαίρι επιτέθηκαν άγνωστοι σε γυναίκα εβραϊκού θρησκεύματος στην Λιόν τραυματίζοντάς την. Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι «η πράξη μπορεί να υποκινήθηκε από αντισημιτικό κίνητρο», ενώ τα εβραϊκά ιδρύματα εφιστούν την «προσοχή».

Διενεργείται ήδη έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», επισημαίνει η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι η ζωή του θύματος δεν κινδυνεύει και ότι «δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη» επί του παρόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πρώτες διαπιστώσεις οδήγησαν την εισαγγελία της Λιόν να ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η πράξη μπορεί να υποκινήθηκε από αντισημιτικό κίνητρο», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα γεγονότα έλαβαν χώρα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος, κάποιος χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, το θύμα άνοιξε την πόρτα και το άτομο αυτό μαχαίρωσε το θύμα δύο φορές.

Ο δράστης φορούσε σκούρα ρούχα, το πρόσωπό του ήταν εν μέρει καλυμμένο και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν. Παράλληλα, μια σβάστικα είχε σχεδιαστεί στην πόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η αποτρόπαια επίθεση εγείρει πολύ σοβαρές ανησυχίες στην εβραϊκή κοινότητα», ανέφερε το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων Γαλλίας (CRIF) της διοικητικής περιοχής Οβέρν-Ρον-Αλπ, το οποίο δήλωσε ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση».

«Ωστόσο, λόγω των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του CRIF ARA, Ρισάρ Ζελματί, απευθύνει έκκληση για σύνεση και προσοχή], υπογραμμίζει.

«Εναπόκειται στη δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει τα αδικήματα και τον αντισημιτικό τους χαρακτήρα».

«Η κοπέλα άνοιξε την πόρτα και ο δράστης της είπε απλά «καλημέρα» και έπειτα της επιτέθηκε με το μαχαίρι δύο φορές», δήλωσε από την πλευρά του ο Στεφάν Ντραΐ, ο δικηγόρος του θύματος, στο δίκτυο BFMTV διαβεβαιώνοντας ότι «η οικογένεια είναι γνωστή ως οικογένεια εβραϊκού θρησκεύματος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης