«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τα πάει πολύ καλά, έχει πολλή ενέργεια, ωστόσο όπως γνωρίζουμε από την ασθένεια του κορωνοϊού μπορεί να νοσεί τουλάχιστον για ακόμα μία εβδομάδα», ανέφερε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης. Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου του Regional Growth Conference, ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής είπε πως είναι «πολύ δύσκολο να περιορίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».

Απαντώντας σε ερώτηση πώς η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ από κορωνοϊό θα επηρεάσει τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, εκτίμησε πως θα έχει μικρή επίδραση, σημειώνοντας πως «μένει να το δούμε» και προσέθεσε πως αν δείξει το σθένος που δείχνει τώρα, θα τα πάει καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω είπε πως πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον ανθυποψήφιο του Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ο κ. Μπιλιράκης έκανε ειδική αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στο πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν ακόμα ισχυρότερες. Επισήμανε επίσης πως η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ.

Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου, ο πρόεδρος της επιτροπής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είπε πως οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής με καταγωγή από την Κάλυμνο, σημείωσε πως η παρουσία στη Σούδα του αμερικανικού πλοίου Hershel «Woody» Williams είναι πολύ σημαντική.

Ο διαδικτυακός διάλογος του Regional Growth Conference είχε θέμα την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και τον ρόλο των ΗΠΑ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου και με συνομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης