Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ τέθηκε χθες  δύο φορές υπό κράτηση από την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στη Χάγη της Ολλανδίας.

Η Τούνμπεργκ τέθηκε αρχικά υπό κράτηση για λίγο από την τοπική αστυνομία μαζί και με άλλους διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Χάγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού απελευθερώθηκε, η Τούνμπεργκ έσπευσε σε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που είχε αποκλείσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος οδηγεί στο σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί τέθηκε υπό κράτηση για δεύτερη φορά και απομακρύνθηκε με βαν της αστυνομίας.

Πριν τεθεί υπό κράτηση, η Τούνμπεργκ είπε στους δημοσιογράφους ότι διαδηλώνει επειδή ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια υπαρξιακή κρίση.

«Βρισκόμαστε σε μια πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν θα καθήσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τα μέσα για να συντηρηθούν και να αναγκάζονται να γίνουν κλιματικοί πρόσφυγες, όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι», δήλωσε.

Ακτιβιστές προσπάθησαν να αποκλείσουν το γειτονικό αυτοκινητόδρομο A12. Ο δρόμος αυτός είχε αποκλεισθεί για αρκετές ώρες δεκάδες φορές τους τελευταίους μήνες από ακτιβιστές που ζητούν να τερματισθούν όλες οι επιδοτήσεις για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Σε προηγούμενες διαμαρτυρίες, η αστυνομία είχε οδηγήσει κρατούμενους διαδηλωτές σε άλλα σημεία της πόλης, όπου τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Η τοπική αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει ατομικές περιπτώσεις, όμως ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν δρόμους τέθηκαν υπό κράτηση. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρίκε Μάας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσα άτομα συνεληφθησαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης