Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε σε ομιλία της το απόγευμα της Τετάρτης την ήττα της στην εκλογική αναμέτρηση και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ευχαριστώ, είμαι πολύ υπερήφανη» είπε πολλές φορές ξεκινώντας την ομιλία της. «Θα δουλέψω μαζί του για το καλό των Ηνωμένων Πολιτειών» συνέχισε, δείχνοντας ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα .
 
«Ο Τραμπ θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Του χρωστάμε μια ευκαιρία να ηγηθεί» δήλωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας.

Η κα. Κλίντον παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ανέμενε, λέγοντας πως λυπάται που δεν κερδήθηκε αυτή η μονομαχία.

Δείτε την ομιλία της Χίλαρι Κλίντον:

 «Γνωρίζω πως νιώθετε απογοητευμένοι γιατί το ίδιο νιώθω κι εγώ. Είναι επώδυνο για μας. Αλλά θέλω να θυμάστε: Η εκστρατεία μας ήταν για τη χώρα που αγαπάμε, όχι για έναν άνθρωπο ή για μία ψηφοφορία».

Σημείωσε ακόμη ότι το αμερικανικό έθνος είναι βαθιά διχασμένο, τονίζοντας όμως ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην Αμερική.

«Τώρα η ευθύνη μας είναι να παίξουμε τον ρόλο μας για μία ισχυρή Αμερική» είπε, ενώ ευχαρίστησε το επιτελείο της, την οικογένειά της, αλλά και τους Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ τούς χρωστούν μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Απευθυνόμενη στα κορίτσια, όπως είπε, ζήτησε να μην αμφιβάλλουν ότι έχουν αξία, δύναμη και τους αξίζουν όλες οι ευκαιρίες του κόσμου για να πετύχουν τα όνειρά τους.

Η κα. Κλίντον ανέφερε ακόμη ότι νιώθει ευγνώμων για τις ΗΠΑ και για όλα όσα της έδωσαν.

Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Αμερικανοί μπορούν να είναι μαζί, σεβόμενοι τις διαφορές τους, προσθέτοντας πως έτσι «οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».