Η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον «καταδίκασε σθεναρά» τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, του συριακού πυροβολικού στα σύνορα με το Λίβανο, σε ανακοίνωσή της που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα, ζητώντας «να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα» του Λιβάνου.

Υπενθυμίζετια ότι έντονοι βομβαρδισμοί συγκλόνισαν το Σάββατο την συριακή επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια) και δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στα σύνορα στο βόρειο Λίβανο.

Η Αστον «καταδικάζει σθεναρά τα πρόσφατα πυρά του συριακού πυροβολικού στα σύνορα του Λιβάνου, τα οποία προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της.
«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες επιδρομές πρέπει να σταματήσουν αμέσως», αναφέρεται στη δήλωση, η οποία «καλεί το συριακό καθεστώς να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των γειτόνων του» και τονίζει ότι «η κτηνωδία του καθεστώτος είχε τραγικές συνέπειες στη Συρία, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ