Η ανταρσία της Βάγκνερ, που τερματίστηκε με λευκορωσική μεσολάβηση, δεν θα επηρεάσει «σε καμία περίπτωση» τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε χθες Σάββατο το Κρεμλίνο, καθώς στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την αντεπίθεση που άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες.

«Σε καμία περίπτωση», απάντησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς από τον Τύπο αν η ματαιωθείσα ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων θα έχει συνέπειες στους σχεδιασμούς της Μόσχας όσον αφορά την Ουκρανία. «Η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” συνεχίζεται. Οι στρατιωτικοί μας κατάφεραν να απωθήσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας», επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε επίσης πως δεν είναι ενήμερος για καμία αλλαγή όσον αφορά τη στάση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έναντι του ρώσου υπουργού Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο κ. Πριγκόζιν, ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο ιδρύοντας τη Βάγκνερ, καταφερόταν επί εβδομάδες εναντίον του κ. Σόιγκου και του Βαλερί Γκεράσιμοφ, κορυφαίου ρώσου αξιωματικού, κατηγορώντας τους πως λένε ψέματα για τις εξελίξεις στα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης