Η χήρα του Παραγουανού εισαγγελέα ειδικευμένου σε υποθέσεις διαφθοράς και διακίνησης ναρκωτικών Μαρτσέλο Πέσι, που δολοφονήθηκε το 2022 από πληρωμένους εκτελεστές σε παραλία της Κολομβίας, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως αρνείται να εκπληρώσει την υποχρέωση να παραστεί διά ζώσης στη δίκη μιας από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση.

«Δεν έχω ούτε την επιθυμία, ούτε την πρόθεση να επιστρέψω στην Κολομβία, όπου πέθανε ο άνδρας μου και όπου ο γιος μου κι εγώ μπορεί να πεθάνουμε» επίσης, ανέφερε η Κλαούδια Αγκιλέρα σε γραπτή δήλωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα στην Ασουνσιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρτσέλο Πέσι, 45 ετών, δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του τη 10η Μαΐου 2022 από δύο πληρωμένους εκτελεστές που πήγαν με τζετ σκι σε παραδεισένια παραλία νησιού της Κολομβίας στην Καραϊβική, όπου το ζευγάρι περνούσε τον μήνα του μέλιτος. Η κυρία Αγκιλέρα, γνωστή δημοσιογράφος, είχε ανακοινώσει πως ήταν έγκυος λίγη ώρα πριν από τον φόνο.

Η κυρία Αγκιλέρα εξήγησε ότι η κολομβιανή δικαιοσύνη της απαγόρευσε να παρακολουθήσει μέσω βιντεοδιάσκεψης από χθες Πέμπτη τη δίκη της Μάργκαρετ Λισέτ Τσακόν Σούνιγα, που κατηγορείται πως συμμετείχε στον σχεδιασμό του φόνου, κι απαίτησε να είναι παρούσα διά ζώσης εάν θέλει να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Η κυρία Αγκιλέρα πρόσθεσε πως εκφράζει «τη διαφωνία της» με «την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Κολομβίας να καταστήσει υποχρεωτική τη φυσική παρουσία στη δίκη, που καταπατά (…) τα δικαιώματά μου ως θύματος, ως μητέρας και ως γυναίκας». Συμπλήρωσε πως δεν διαθέτει τα μέσα να στείλει τον δικηγόρο της να παρακολουθήσει τη δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Τσακόν Σούνιγα, που συνελήφθη στο Ελ Σαλβαδόρ και εκδόθηκε στην Κολομβία, είναι η σύντροφος ενός από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία, του Αντρές Φελίπε Πέρες Όγιος. Τού επιβλήθηκε ποινή 25 ετών και 6 μηνών κάθειρξης τον Μάιο. Καταδικάστηκε ταυτόχρονα με τον αδελφό του Ραμόν.

Τον Ιούλιο του 2022, η κολομβιανή καταδίκασε άλλα τέσσερα πρόσωπα να εκτίσουν ποινές 23 ετών και 6 μηνών κάθειρξης για την ίδια υπόθεση. Και, τον Φεβρουάριο, παραγουανός διακινητής ναρκωτικών, ο Μιγκέλ Ινσφράν, γνωστός επίσης ως «Τίο Ρίκο», τον οποίο βαραίνουν υποψίες πως ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, συνελήφθη στη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης