Η Γερμανία δεν θα μπορεί να άρει όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19 στις αρχές του Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επαφών για να αναχαιτιστεί παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού.

«Ένα πράγμα είναι ήδη προφανές: δεν θα είναι δυνατό να χαλαρώσουν όλοι οι περιορισμοί την 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Σπαν στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν άλλοι δύο με τρεις μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild έγραψε την Τρίτη ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνεδρίαση που είχε με βουλευτές ότι το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει ως τις αρχές του Απριλίου.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εγκρίνει αυστηρότερους ελέγχους στους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα μετά την ενίσχυση την περασμένη εβδομάδα του lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία και την παράτασή του ως τα τέλη του μήνα.

Βάσει των νέων κανόνων θα αξιώνεται από αυτούς που θα φτάνουν στη Γερμανία από χώρες με υψηλά φορτία του ιού ή στις οποίες κυκλοφορεί ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 19.600 νέα κρούσματα και ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 1.060 κατά τη χθεσινή ημέρα ανεβάζοντας σε 42.637 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης