Εμφανώς εκνευρισμένος με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον χτύπησε σήμερα τη γροθιά του στην έδρα, επιπλήττοντας τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ για «γελοία» αντεξέταση μάρτυρα στη δίκη του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα για απάτη.

Ένταση επικράτησε κατά την τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης επαναλάμβαναν τις ίδιες ερωτήσεις σε πρώην λογιστή του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα για κάθε έτος που αναφερόταν στη δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι γελοίο», είπε εκνευρισμένος ο Ένγκορον. «Το μόνο που ζητάω είναι να ομαδοποιήσετε τα ερωτήματα για να μη χάνουμε χρόνο», συμπλήρωσε.

Χθες Τρίτη, ο δικαστής Ένγκορον απαγόρευσε τις δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ακροαματική διαδικασία, στον απόηχο των σφοδρών επικρίσεων – ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο – που διατύπωσε ο Τραμπ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δικαστής έχει διατάξει επίσης την ακύρωση των επιχειρηματικών πιστοποιητικών του Οργανισμού Τραμπ και άλλων κατηγορουμένων, ενώ επέβαλε κυρώσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης επειδή συνέβαλαν στη «θορυβώδη» στάση των πελατών τους και διατύπωσαν «εξωφρενικά» νομικά επιχειρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, η Λετίσια Τζέιμς, κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την προσωπική του επιχείρηση πως διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά στοιχεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης.

Η ετυμηγορία εναπόκειται αποκλειστικά στην κρίση του δικαστή Ένγκορον, αφού δεν υπάρχει σώμα ενόρκων. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης, όμως οι κυρώσεις που ενδεχομένως να του επιβληθούν, εφόσον κριθεί ένοχος, μπορεί να πλήξουν τη δυνατότητά του να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη ή και να χάσει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας του, όπως του εμβληματικού Πύργου Τραμπ στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο 77χρονος Τραμπ, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη οποιαδήποτε αδικοπραγία και καταγγέλλει «κυνήγι μαγισσών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης