Αθώος κρίθηκε την Τρίτη ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Ζιμπάμπουε, Τheresa Makone, για τις κατηγορίες διαφθοράς που τον βάρυναν. Ο ιδρυτής του κόμματος MDC και πιστός πολιτικός σύμμαχος του πρωθυπουργού της χώρας, Morgan Tsvangirai, είχε επανειλημμένα τονίσει ότι είναι αθώος, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι είχε δεχτεί «δώρο» από πετρελαϊκή εταιρεία της Ν. Αφρικής στο πλαίσιο ενεργειακής συμφωνίας εκατ. δολαρίων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο Theresa Makone δεν είχε ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη συμφωνία χωρίς ωστόσο να εξετάσει τους ισχυρισμούς του ιδρυτή του κόμματος MDC για εμπλοκή του τωρινού προέδρου της χώρας, Robert Mugabe, στην οργάνωση σκευωρίας εις βάρος του με σκοπό να τσαλακώσει την πολιτική του εικόνα.

Τα κόμματα MDC και Zanu PF βρίσκονται σε διαρκή πολιτική σύγκρουση από το 2009 όταν και προχώρησαν σε δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας η οποία διαλύθηκε στις αρχές του 2011, με τον πρωθυπουργό της χώρας να εκφράζει τις αμφιβολίες του για το αδιάβλητο των επικείμενων προεδρικών εκλογών του 2012 και το κλίμα πόλωσης να οξύνεται συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:
Κλίμα τρομοκρατίας στη Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 01:02