Τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε η ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας, μετά τον θάνατο ενός ατόμου, που είχε τραυματισθεί στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης ύστερα από διάρρηξη μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και κλοπή αντικειμένων αξίας 4 χιλιάδων ευρώ. Η διάρρηξη έγινε το πρωί της Δευτέρας, από τρία άτομα που επέβαιναν κλοπιμαίου αυτοκινήτου. Στη διάρκεια, της κινηματογραφικού τύπου, καταδίωξης στα περίχωρα της Λευκωσίας, στο Μαρκί, ρίφθηκαν πυροβολισμοί και από τις δύο πλευρές. Τελικά, το όχημα των διαρρηκτών ανακόπηκε, σε χωριό 20 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, και οι τρεις επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Επρόκειτο για δύο ομογενείς και ένα Ελληνοκύπριο από την Πάφο, τον Σάββα Ξενοφώντος ο οποίος ήταν τραυματισμένος και απεβίωσε στο νοσοκομείο χθες, ημέρα των Χριστουγέννων.

Η νεκροτομή που έγινε σήμερα από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους, Ελένη Αντωνίου, παρουσία και του Μάριου Ματσάκη, εκ μέρους της οικογένειας, κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πολυτραυματισμό από σφαίρα, που μπήκε από την πλάτη και βγήκε από το στήθος. Η αρχική εκδοχή της Αστυνομίας ήταν ότι ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς και οφειλόταν σε σφαιρίδια από πυροβολισμό, με κυνηγετικό όπλο, που έρριψε συνεργός του εναντίον των αστυνομικών. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας κάλεσε όλους να αναμένουν το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή.

Στο άκουσμα του πορίσματος, ξέσπασαν οι συγγενείς που κάνουν λόγο για εν ψυχρώ και πισώπλατη δολοφονία του Σάββα, ενώ παράλληλα αμφισβητούν τις ενέργειες της αστυνομίας ως προς το χειρισμό του επεισοδίου. Απεύθύνουν έκκληση να λάμψει η αλήθεια και να μην κουκουλωθεί, όπως υποστηρίζουν, ακόμα μια υπόθεση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τις τελευταίες ημέρες, έγιναν πολλές διαρρήξεις σπιτιών, καθώς και ληστείες, κυρίως σε βάρος περιπτέρων και φούρνων και δύο θεαματικές ληστείες σε βάρος κοσμηματοπωλείων μέρα μεσημέρι. Στη μια περίπτωση, οι ληστές έκλεψαν κοσμήματα και διαμάντια αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ στη Λεμεσό και στην άλλη τέσσερις ληστές, που πιστεύεται ότι είναι Ιρανοί, κυριολεκτικά έκαναν επιδρομή, στις 12.00 το μεσημέρι, σε κοσμηματοπωλείο, σε κεντρικό δρόμο προαστίου της Λευκωσίας με πυκνή κυκλοφορία και κίνηση και το ξάφρισαν, αφού προηγουμένως κτύπησαν και έδεσαν την ιδιοκτήτρια.

Διαβάστε επίσης Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μαρκί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, 09:26

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από ΑΠΕ/ sigmalive