Σκηνές βγαλμένες από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δράσης, διαδραματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους της Επαρχίας Λευκωσίας. Μια διάρρηξη έμελε να εξελιχθεί σε αιματηρό θρίλερ για γερά νεύρα. Γύρω στις 07.00 το πρωί η αστυνομία έλαβε μήνυμα για διάρρηξη ηλεκτραγοράς.

Λίγο αργότερα οι δράστες εντοπίστηκαν από μέλη της τροχαίας. Επέβαιναν σε όχημα, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε κλαπεί από τη Λευκωσία, ενώ έφερε και κλεμμένες πινακίδες εγγραφής. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Αμέσως άρχισε καταδίωξη, η οποία συνεχίστηκε σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Τσερίου, με τους δράστες να ρίχνουν πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο εναντίον των περιπολικών. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και ανταπέδωσαν τα πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την κοινότητα Μαρκί, όπου το όχημα ανακόπηκε. Όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας Ελληνοκύπριος και δύο Ελληνοπόντιοι. Ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος είναι ηλικίας 34 ετών, φέρει σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γ.Ν. Λευκωσίας σε κρίσιμη κατάσταση. Οι επόμενες ώρες κρίνονται καθοριστικές για την εξέλιξη της υγείας του.

Τέσσερα μέλη της αστυνομίας κατέληξαν στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Δύο κρατήθηκαν για νοσηλεία, ενώ στους άλλους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.

Για ώρες, μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (Ε.Α.Ο.) και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ.) διενεργούσαν έρευνες και περισυνέλεγαν τεκμήρια, σπιθαμή προς σπιθαμή, σε μια ακτίνα που κάλυπτε 15 περίπου χιλιόμετρα. Στις έρευνες συμμετείχαν και ανιχνευτικά σκυλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι φερόμενοι δράστες, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικών συσκευών και χρυσαφικών, που εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπών και διαρρήξεων. Και οι τρείς ύποπτοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή: cytoday.eu
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης