Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο ίδιος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο επεισόδιο ήταν παρόντες αρκετοί βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το σοβαρό επεισόδιο, προηγήθηκε έντονος διάλογος με βαριές εκφράσεις και βρισιές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, όπως μετέφερε ο κ. Φλώρος σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βασίλη Χήτα της Ελληνικής Λύσης.

Η Ελληνική Λύση υποστηρίζει πως ο ανεξάρτητος βουλευτής, έκανε κεφαλοκλείδωμα, έριξε κάτω τον κ. Γραμμένο και τον γρονθοκόπησε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Φλώρος υποστηρίζει πως ο Βασίλης Γραμμένος έβρισε την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε άλλα προηγούμενα», υποστήριξε ο κ. Φλώρος και ανέφερε πως ο κ. Γραμμένος τον έβρισε με χυδαίες εκφράσεις όπως «γ… τη μάνα σου, εσένα τη μανούλα σου θα τη γ… και θα σε πάω με τα βραχιολάκια μέσα να το θυμάσαι παλιοπ…».

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείτο το αίτημα άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter που τον υβρίζουν.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από την Eurokinissi, βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» ο οποίος μετά τη γροθιά που έριξε, επιχείρησε να φύγει από την Ολομέλεια, ενώ φαίνεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Φλώρου από άνδρες της ασφάλειας της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται προπηλακισμός και επίθεση σε βάρος βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Παρέμβαση Τασούλα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

«Κύριε Φλώρο, δεν έχετε καταλάβει την απαράδεκτη συμπεριφορά που έχετε. Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και τολμώ να πω πως είναι αρκετά ηθικός. Όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας.

«Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή, ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφων, αυτή τη στιγμή βάσει του κανονισμού, είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας για αυτή τη δεκαπενθήμερη ποινή», συμπλήρωσε.

«Είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς. Ήθελα την άδειά σας για την ποινή – χάδι, αλλά δεν υπάρχει βαρύτερη της απομάκρυνσης», ανέφερε.

«Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή. Αλλά όλα αυτά φαντάζουν χάδι μπροστά σε αυτή την κτηνωδία την οποία θα βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι μας έλειπε και αυτή η συμπεριφορά. Ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά και εμένα. Έγινε πριν λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», επεσήμανε.

Για «μειράκια της πολιτικής» έκανε λόγο ο Κυρ. Βελόπουλος

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης