Τραυματίστηκε σε μάχη το πιο σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, σύμφωνα με πηγή μέσα από την κυβέρνηση του Περού. Ο Αρτέμιο, όπως είναι το ψευδώνυμο του Φλορίνδο Ελεουτέριο Φλόρες, ηγείται του νέου αντάρτικου που ενεπλάκη στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 των ιδρυτών του μαοϊστικού ένοπλου κινήματος, το οποίο διεξήγαγε έναν ανελέητο πόλεμο με το κράτος στην διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περίπου 70.000 άνθρωποι.

«Ο τραυματισμός του σημειώθηκε στη διάρκεια μάχης στην Κοιλάδα Ουαγιάγκα», ανέφερε εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του διότι δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει επίσημα, καθώς και το Instituto de Defensa Legal, μια μη κυβερνητική οργάνωση στελέχη της οποίας συναντήθηκαν με τον Αρτέμιο στη ζούγκλα τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέφεραν ότι η σοβαρότητα του τραυματισμού του δεν είναι γνωστή.

Επίσημα, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η υπηρεσία δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Περού καταδιώκει τον Αρτέμιο επί χρόνια. Πριν από δύο χρόνια, οι Η.Π.Α. προσέφεραν αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης